allemaal stokken

Stokken en stokjes worden van oudsher door vele volken gebruikt bij een verscheidenheid aan rituelen. Ik voel mij daar erg door geïnspireerd. Voor mijn wandelstokken, medicijnstokken, talkingsticks en toverstokjes maak ik gebruik van de symboliek zoals die voor ons is ontdekt.

Sommige van deze producten hebben wat meer uitleg nodig dan ik op deze pagina kwijt kan. Als je op de bijbehorende knop klikt krijg je meer uitleg over de symboliek en het maakproces. Ook vind je daar meer detailfoto's.


wandelstokken en -staven

walkabout

Symboliek en kracht.
Een pelgrimsstaf voor een spirituele reis.
De staf is gesneden uit eiken kernhout, een symbool van kracht en vasthoudendheid. Het hout is geïnitieerd met de intentie je te beschermen tegen kwalijke invloeden en er zijn verschillende totems aangebracht die je zullen helpen op je reis. 

pelgrim

Deze wandelstaf is gesneden uit Hazelaar. Een robuuste, sterke staf.
Hij is helemaal glad afgewerkt en biedt volop ruimte om schildjes en aandenkens te bevestigen. 

zwerver


medicijnstokken en talkingsticks

Een talking stick is in de een of andere vorm bij vele volken bekend. Hij wordt op verschillende manieren gebruikt maar hij betekent overal hetzelfde: degene met de talking stick heeft het woord, de rest luistert met respect en zonder oordeel. Er wordt niet inhoudelijk ingegaan op datgene wat gezegd is.

De talking stick wordt op bijeenkomsten en vergaderingen doorgegeven om er voor te zorgen dat iedereen het woord krijgt en vrijuit kan praten.Gezinnen hebben soms een talking stick die ze gebruiken om elkaar lastige dingen te vertellen of om onenigheid op te lossen. 

Biodanza talkingstick

Deze talkingstick is gemaakt voor onze Biodanza lerares. Hij is gebaseerd op een talkingstick zoals die door de Sioux wordt gebruikt met alle gangbare symbolen.

talkingstick nature.

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin