gereedschap

Veel van de apparaten en gereedschappen die ik gebruik heb ik zelf ontworpen, (door)ontwikkeld en gemaakt. In eerste instantie omdat ze niet, of lastig te vinden waren. Hieronder vind je een groot aantal daarvan.

Mijn apparaten en gereedschappen zijn gemaakt uit hout en andere oorspronkelijke materialen, voor zover dat mogelijk was. Geen enkele heeft een stekker of accu.

De apparaten en gereedschappen hieronder kan ik voor jou naar wens en op maat maken. Nog leuker is om ze zelf te maken en ik wil je daar graag bij helpen. Neem daarvoor gerust contact op.

Vaak hoor ik de vraag: Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Mijn antwoord daarop is: omdat het leuker is en meer voldoening geeft.
Bovendien is het gebruik van elektrisch gereedschap vaak helemaal niet makkelijker of sneller dan handgereedschap. 
Handgereedschap is veiliger, maakt minder herrie, minder stof, produceert geen elektromagnetische straling en je bent vrijer in de vormen die je wil maken. 

Ik daag je uit om, voordat je een apparaat gebruikt met een externe energiebron eerst eens na te denken of het ook anders kan. Je zal zien dat dat in de meeste gevallen kan en nog leuker is ook.

JB


Houtbewerking

Als je, zoals ik, dingen op een oorspronkelijke en eerlijke manier wil maken heb je soms speciale gereedschappen nodig. Daar is vaak moeilijk aan te komen en dan kies ik er voor om ze zelf te maken. Hieronder staan een aantal van die gereedschappen en apparaten.
Klik op de foto voor meer informatie.

trapdraaibank

Trapdraaibanken werden in verschillende uitvoeringen gebruikt. De meesten worden aangedreven door een trappedaal dat met een touw verbonden is met een buigzame tak. Door dit touw om je werkstuk te slaan kan je een heen en weer gaande rotatie van je werkstuk ontwikkelen.

schaafbok

Schaafbokken werden ruwweg in twee types gebruikt. Bovenstaande is de meest voorkomende waarbij je werkstuk op een 'tafel' ligt en wordt vastgeklemd via een hefboom die je met je voeten bedient. Er zijn hierop allerlei variaties en specialisaties mogelijk.

Klik hier en begin te typen. Quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur adipisci velit sed.

Klik hier en begin te typen. Minima veniam quis nostrum exercitationem ullam corporis suscipit laboriosam.

Klik hier en begin te typen. Aliquid ex ea commodi consequatur quis autem vel eum iure reprehenderit qui in.

weefgetouwen

weefraam

De meest eenvoudige vorm van een weefgetouw. Een weefraam wordt gebruikt voor grove weefsels zoals matten en voor ingewikkelde weefsels die bijvoorbeeld als wandversiering worden gebruikt.

bandweefgetouw

Op de foto een door mij ontwikkeld bandweefgetouw waarmee je banden tot 6cm breed en tot 3m lang kan weven. Compleet geleverd met gebruiksaanwijzing.

stokjes weven

Stokjes weven gaat heel snel. Vooral heel geschikt voor kinderen omdat het gemakkelijk is en snel resultaat geeft. Neem even contact op als je interesse hebt want ook hierin zijn variaties naar wens mogelijk.

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin