Over Houtje-Touwtje

Wij vinden dat we een boodschap hebben om deze wereld een stukje mooier te maken. Die boodschap dragen wij uit door de dingen die we doen en de manier waarop we onze producten maken.

We geven demonstraties en workshops. Een belangrijk onderdeel daarvan is voor ons het overbrengen van de voldoening die het geeft om te werken met natuurlijke materialen op een verantwoorde manier.

We geven verschillende vormen van spirituele begeleiding van Reiki tot een simpel gesprek als je dat even nodig hebt. Daarbij proberen we niet om mensen beter te maken maar we laten mensen zien en voelen hoe mooi ze al zijn. 

De wereld is prachtig. Dat hoef je alleen maar te zien.
Hoe meer mensen dat zien hoe mooier hij wordt.

JB

Wij zijn Houtje-Touwtje

Wij zijn Houtje-touwtje begonnen uit puur ideologisch oogpunt. We willen mensen graag laten delen in wat wij te bieden hebben. 
Door de opzet van Houtje-touwtje kunnen wij dat doen zonder mee te hoeven gaan in de wereld van marketing en commercie. We hoeven geen grote winsten te maken.

Onze producten maken wij met liefde en plezier uit verantwoorde grondstoffen. Bovendien streven wij naar zo hoog mogelijke kwaliteit. 

Wij geloven dat iedereen een mooi mens is en dat wij in de grond één zijn. We zijn allemaal onderdeel van de universele kosmische energie.
Dat is het uitgangspunt van onze spiritualiteit.

Houtje-touwtje is dynamisch. Wij blijven onszelf ontwikkelen en dat zal je terug zien in onze producten en diensten. Onze website gebruiken wij om onszelf te laten zien en een idee te geven van wie wij zijn. En we hopen jou daarmee te inspireren.

demonstratie tijdens Sprookjesfestijn
demonstratie tijdens Sprookjesfestijn

Ik geloof dat ieder mens een taak heeft in dit leven. Mijn taak is om de frequentie op aarde te verhogen en dat vind ik een fijne taak die bij me past. Ik hoef daarvoor alleen maar trouw aan mezelf te zijn en anderen blij te maken. Helaas is dat niet altijd zo gemakkelijk als het klinkt. Gelukkig ben ik ook maar een mens.
Houtje-touwtje biedt mij de mogelijkheid mijn leven in te delen zoals ik voel dat het geleefd moet worden. Het is mijn kindje. Mijn lieve vriendin Marijke steunt mij daar enorm in en ze helpt zoveel ze kan mee.

Haho

Ik ben Johan

 In 1967 ben ik geboren en het grootste deel van mijn leven is 'bewogen' geweest. 
Een aantal jaar geleden kwam ik er achter dat ik hooggevoelig ben en een nieuwetijdskind. Daarmee vielen er heel veel stukjes op hun plaats. Dat is de aanleiding geweest tot een hernieuwde zoektocht naar mezelf en naar hoe de wereld in elkaar zit. Tijdens die zoektocht vielen er nog meer stukjes op zijn plaats. Te begrijpen hoe dingen in elkaar zitten, hoe ze werken en waarom maakt mij heel blij. Zo blij dat ik dat graag naar buiten wil brengen; met mensen wil delen.

Ik vind het lastig om te functioneren in onze westerse consumptie maatschappij. Ik geloof niet in persoonlijk gewin of concurrentie.  De vele prikkels kunnen mij letterlijk ziek maken. Vroeger probeerde ik daarmee te (over)leven. Nu zie ik die eigenschappen als een geschenk waarmee ik anderen van dienst kan zijn en zo toch een bijdrage aan de maatschappij kan leveren. . 

Mijn leven is als een gedicht.
Een gedicht, een lied. Soms rijmen de regels soms is het ritmisch en melodieus.
Maar er waren ook jaren dat de woorden werden geschreven op het ritme van een drum
Niet de aardse oerklanken van een Afrikaanse drum die me verleidden tot een aardedans,
Maar de harde, angstige klanken van een oorlogsdrum.
Gelukkig heb ik eindelijk het refrein, de terugkerende kern in mijn verhaal gevonden.
Het zijn de klanken van de zee. Mijn leven is als een wandeling door de vloedlijn.
Bij eb trekt de zee voorzichtig aan mijn wortels en bij vloed is er overdaad, maar bij storm...
Een milde zomerbries is niet echt iets dat tot mijn basisvaardigheden behoort.
Ik storm als orkaan, maar heb daarentegen ook lief als een orkaan.
In de dichtregels van het nu gaat het over balans en mildheid.
Door op een milde manier aan te gaan hoef ik niet meer angstig te vermijden.
De achtergrond van de drums is mijn kern, mijn hartslag. Geen reden tot angst.
Het roept slecht om de dans van acceptatie.


Ik ben Marijke

Houtje-Touwtje is voor mij net zo iets als Ziel&Liefde. Ik voel me de liefde in Houtje-Touwtje. De zoektocht naar mijn kern is nog te vers om precies te weten wat mijn ziel is, waar mijn ziel is, waar mijn ziel wil zijn. Maar mijn liefde zit in wat ik maak, in wat ik deel in workshops, maar waarschijnlijk vooral in de liefde voor de ziel van Houtje-Touwtje.

Het is precies zoals je op deze foto ziet, ik ben er maar toch ook niet. Ik ben er als je weet dat ik er ben. Ik sta in een boom. Ik sta in de energie die groeit uit de aarde. Dit is precies waar ik op mijn best ben. Waar ik mijn balans kan vinden. Mijn kern.

Mijn ogen kijken mee, mijn handen helpen mee.

Mijn liefde, mijn kern zit in dat waar Houtje-Touwtje voor staat. Dit is niet mijn bedrijf, dit is niet waar ik mijn geld mee wil verdienen. Dit is mijn visie op het leven en de manier die ik gevonden heb om die uit te dragen.

Namasté


Een boom kan alleen uitgroeien tot zijn ware vorm als hij daarvoor de ruimte krijgt.