Natuur is de genezer

We weten allemaal dat de natuur een rustgevend effect heeft. Er is aangetoond dat een paar uurtjes in de natuur je hoeveelheid stresshormonen verlaagt en de hoeveelheid hormonen die helpen met het herstel en de groei van je lichaam verhoogt. 
Ons lichaam lijkt zich thuis te voelen in de natuur.
En dat is niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat we meer dan 99% van onze evolutie in de natuur hebben geleefd. We hebben ons veel meer aan de natuur aangepast dan aan ons stadse leven. Of, als je de natuur als schepper ziet, de natuur heeft ons gevormd. 

Wij nemen je dus graag mee de natuur in.
Hieronder vind je een aantal mogelijkheden om de natuur met ons te beleven en de heilzame effecten ervan te ervaren.Shinrin Yoku

Shinrin Yoku, of bosbaden wordt in Japan al jaren erkend als heilzame therapie. Alleen al het kijken naar een potplant werkt stress verlagend. Stel je voor wat een boswandeling dan met je doet.
Het gaat om contact maken met de natuur.
Tijdens een bosbad wandeling helpen wij je om dat contact met je lichaam en je geest te maken om er zo optimaal mogelijk profijt van te hebben.
We helpen je om jouw energie weer af te stemmen op de natuur zodat haar vibraties hun genezende werk kunnen doen.

We bieden regelmatig bosbad wandelingen aan voor groepjes van maximaal vijf personen. Raadpleeg daarvoor onze agenda. Aanmelden kan via het contactformulier of via E-mail.
Wij vragen voor deze bosbaden alleen een vrijwillige donatie.

Wil je graag een individueel bosbad, neem dan even contact met ons op. We kunnen het bosbad dan speciaal op jou afstemmen. 
Hiervoor vragen we wel een vergoeding. Het tarief wordt afgestemd op jouw wensen.

krachtplek meditaties

Even helemaal tot rust komen op een krachtplek in de natuur. 
Natuurkrachtplekken zijn extra heilzaam en vaak kun je op deze plekken de energie van de natuur zelf voelen.
Misschien heb je het zelf al eens ondervonden dat je tijdens een wandeling door de natuur opeens gegrepen werd door een emotie. Zo sterk dat je even moest stoppen om het te verwerken. Dan heb je toen waarschijnlijk zo'n krachtplek gevonden.
Mediteren op zo'n plek en daarin contact maken met de natuur kan heel heilzaam en verhelderend werken.

Wij bieden geleide meditaties aan voor groepjes van maximaal zeven personen.
Kijk even in onze agenda wanneer. Je kan je aanmelden via het contactformulier of via E-mail.
We vragen alleen een vrijwillige donatie.

Deze meditaties zijn ook individueel mogelijk. We stemmen het dan zoveel mogelijk op jouw wensen af.
Informeer naar de mogelijkheden en tarieven.

Geluk voor beginners

We verzamelen in de Hatertse Vennen tussen Nijmegen en Wijchen. We zullen er ongeveer twee uur op uit trekken, maar hopelijk komen we niet ver. Hopelijk grijpt de schoonheid op kleine schaal jullie al zo snel dat de wandeling, de beweging, de haast verloren lijkt te gaan in de stille adem van de natuur.

Onderweg kan ik jullie laten delen in die wonderbaarlijke dingen die mijn aandacht trekken en mijn hart weer wakker maken. Maar het is goed om te weten dat de door jou te ervaren schoonheid alleen in jou ligt. Wat raakt jou? Leg dat vast!

Na afloop zullen we (ieder op eigen kosten) gezamenlijk wat drinken in een restaurant. Het wonder van de techniek geeft ons de kans elkaars foto`s te bekijken. Durf jij met anderen te delen wat jou dat beginnende gevoel van geluk gaf?

Deze workshop is geheel gratis. Mocht je een vrijwillige bijdrage willen geven dan mag dat natuurlijk.